Wim van Boxtel

 Detail

Geboren in 1952 als derde kind in een Brabants gezin in Goirle, kreeg ik de namen Willebrordus Johannes Maria van Boxtel. Omdat mijn vader textielarbeider, leraar handvaardigheid, gemeentebestuurder en kunstenaar was, is het idee om heel je leven hetzelfde te doen, mij vreemd. Ik hou van een uitdaging. En dat mogen er meer tegelijkertijd zijn.

Behalve, dat ik enige tijd Boekhouden studeerde, volgde ik ook lessen aan de Academie Beeldende Vorming. Ik haalde het diploma voor de Ulo, Havo, Bestuuracademie (HBA) en ben ook in het bezit van het Ondernemersdiploma. Ik ben getrouwd met Marja en we hebben een zoon van 28 jaar, die onze aard heeft meegekregen. Al voor ons huwelijk besloten we ondernemer te willen worden. Voordat ik ondernemer werd en ook nog gedurende een tijd dat we een
zaak hadden, werkte ik binnen de militaire-administratie, de politie-administratie en de gemeente-administratie. Sinds 14 jaar werk ik full-time in onze eigen zaak.

Onze eerste winkel hadden we in Goirle. Begonnen in 1981 en direct gelauterd door de economische crisis van 1982. Omdat ik eind 1984 in Deurne ging werken besloten we uiteindelijk om in Asten te gaan wonen en de winkel daar voort te zetten. We vonden een prachtig pand aan de Prins Bernhardstraat 29. Maar eerst brachten we een avond door op het terras van het ‘Spektakel’ tijdens de kermis. De Astense gezelligheid was de druppel die ons deed besluiten om aan de Prins Bernhardstraat te gaan wonen.

Uit een verkoopruimte van 18 m2 en een aanbod van schilder- en tekenmaterialen, oorbellen, kettingen en lijstprofi elen is ons huidig bedrijf gegroeid. We hebben er bewust voor gekozen om drie volwaardige activiteiten te ontwikkelen, omdat we van de crisis in 1982 hadden geleerd dat risicospreiding van pas kan komen. Het is uiteindelijk een lijstenmakerij, kunstgalerie en byouterie geworden. Sinds september is daar een ‘online-shop’ bijgekomen (www.marja-asten.nl).

Wij zijn al die tijd lid geweest van de Ondernemersvereniging. Vele centrumontwikkelingsplannen kwamen voorbij. Eindelijk is de uitvoering in volle gang. Ik ben er van overtuigd, dat het ons aller belang is, dat dit centrum (zonder de rest te vergeten) een parel wordt. Ik ben bijzonder gemotiveerd om mee te werken aan het Centrum management. Als bestuurslid van de OVA hoop ik een verbindende factor te kunnen zijn tussen de belangen van ondernemers en de opbouw van ons dorp.

Wim van Boxtel

Ondernemen doe je samen

Agenda

In verband met corona zijn alle activiteiten in 2020 bevroren.