Marleen Strauss

 Secretaris

Mijn naam is Marleen Aarts, geboren op 31 december 1960 en getrouwd met Tenny Strauss. Samen zijn wij de trotse ouders van een zoon van 25 jaar en een dochter van 23 jaar.  Erwin is ingenieur werktuigbouwkunde en onze dochter Kelsey studeert Mode- en mediastyling en is daarnaast werkzaam bij Foto van Neerven. Natuurlijk maken onze twee trouwe viervoeters, Harrie en Binky, ook deel uit van ons gezin.

Ik ben geboren in Asten-Heusden, dochter van Johan en Jet Aarts, ondernemers met hart en ziel.  Zij hebben jarenlang in Heusden, en later ook in Asten, hard gewerkt om een autobedrijf op te bouwen. In 1984 kreeg mijn vader een hartinfarct en heb ik mijn plannen om, na het behalen van mijn HAVO diploma, te gaan studeren moeten laten varen om thuis te kunnen helpen tijdens die moeilijke periode. Later zijn mijn beide broers ook in het bedrijf komen werken.

’s Avonds volgde ik allerlei cursussen en al gauw ontdekte ik dat werken in de praktijk ook een goede leerschool kan zijn.
In 1991 hebben onze ouders het autobedrijf overgedragen aan drie kinderen zodat zij nog vele jaren zouden kunnen genieten. In 2000 verhuisden we met het autobedrijf naar Helmond en naast Mazda werden we dealer van Suzuki. Twee kwalitatief goede merken. Na een aantal goede jaren werd het steeds moeilijker in de autobranche en spraken mijn beide broers de wens uit om te stoppen met het bedrijf. Omdat het altijd een familiebedrijf is geweest kon ik er geen afscheid van nemen en zijn Tenny en ik alleen doorgegaan om het bedrijf van mijn ouders voort te zetten.

Als ondernemer ben je met ieder facet van je bedrijf bezig. Voor mij waren administratie en personeelsbeleid de belangrijkste taken. Het meest waardevol waren de contacten met onze klanten.  Eind 2013 werd het dealerschap van Mazda opgezegd. De kinderen hadden geen interesse om het bedrijf voort te zetten waarop we alsnog besloten om de bedrijfsactiviteiten in 2014 te beëindigen. Geen gemakkelijke keuze maar achteraf gezien de beste die we konden maken.
Toen in 2015 de vacature van ambtelijk secretaresse OVA voorbij kwam heb ik geen moment geaarzeld en voor het eerst in mijn leven gesolliciteerd. Voor mij een hele leuke baan en ik kon weer deel uit maken van het ondernemerswereldje, maar dan zonder stress.

Ik hoop dit werk nog een hele poos te kunnen doen en verheug me er op om de mensen achter de ondernemingen te mogen ontmoeten tijdens een van de activiteiten van de OVA.
Ondernemen doe je samen

Agenda

In verband met corona zijn alle activiteiten in 2020 bevroren.