Ilse Maas

Bestuurslid/Detail

Graag stel ik mij als bestuurslid van OVA aan u voor. Ik ben Ilse Maas (1987), geboren en getogen in Asten. Voor mijn studie heb ik een aantal jaartjes in Maastricht gewoond, maar inmiddels woon ik alweer geruime tijd in Asten.

Tijdens mijn studietijd had ik een weekendbaantje bij het Astense Museum Klok en Peel als suppoost. Daar heb ik in 2006 mijn huidige partner Alexander van Gorp leren kennen, die nu als radioloog in het ziekenhuis werkt.

Gedurende de studie laboratoriumtechniek en mijn vervolgstudie Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht kreeg ik steeds meer interesse in de samenstelling van verschillende chemische- en natuurlijke stoffen en de invloed hiervan op het menselijk lichaam.
Met die achtergrond ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in de gezondheidseffecten van chemische ingrediënten in cosmetica. Ik ontdekte dat veel chemische ingrediënten een nadelig effect hadden op de huid én het menselijk lichaam. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar betere alternatieven.

Met die bevindingen ben ik in 2010 in eerste instantie de webshop BABOBA Organic Luxury gestart (www.baboba.nl), waarbij ik me volledig richtte op natuurlijke cosmetica die goed was voor zowel mens als natuur. Om deze ideologie verder uit te dragen ben ik in 2011, op 23 jarige leeftijd, de fysieke winkel BABOBA Organic Luxury gestart.

Na een jaar opende we een franchise vestiging in Eindhoven op Strijp-S maar vanwege verschillende omstandigheden, waarvan achterblijvende omzet er een was, is deze vestiging uiteindelijk gesloten.
Ook qua assortiment merkte ik snel genoeg dat de markt in Asten voor louter natuurlijke cosmetica te klein was. Om aan de vraag van onze klanten te voldoen, en een gat in de Astense markt op te vullen, ben ik het assortiment steeds meer gaan uitbreiden.
Dit bleek een goede zet want met deze uitbreiding groeide ook het aantal klanten. Na vijf jaar was ik de startlocatie uiteindelijk ontgroeid en begin 2016 ben ik met de winkel verhuisd naar een grotere locatie binnen het Midas Winkelcentrum.


Met mijn wetenschappelijke achtergrond screen ik alle producten voordat ze bij mij in de winkel komen. Daarbij worden klanten, die erin geïnteresseerd zijn, zo goed mogelijk voorgelicht op het gebied van de ingrediënten. Zo kunnen klanten zelf een weloverwogen keuze maken tussen verschillende producten.

Als detaillist sta ik met mijn onderneming letterlijk midden in het dorp. Hierdoor vang ik veel zaken op die spelen bij de Astense ondernemers. Ik tracht met mijn deelname in het bestuur dan ook een toegankelijke schakel te zijn tussen ondernemers en het bestuur. Alleen samen kunnen we er voor zorgen dat Asten blijft groeien en bloeien.

Ondernemen doe je samen

Agenda

27-06-2024

Bezoek aan Kansplus en het Varendonck College

Inschrijven

18-09-2024

OVA Ondernemers Café

23-10-2024

Bedrijfsbezoek

20-11-2024

OVA Ondernemers Café: Jonge Ondernemers