Bedrijfsbezoek Lolaar

Op donderdag 30 maart vertrokken de OVA leden voor een bedrijfsbezoek naar Lolaar Spuitgiettechniek in Helmond. Onze gastheer was de Astense ondernemer Antoon Loverbos. Na een kort welkom liet hij hij de presentatie van zijn bedrijf over aan dochter Carolien. Een verstandige keuze want zij deed dit op een enthousiaste en overtuigende wijze. Het verleden, heden en toekomst bracht zij op een innemende manier voor het voetlicht. Met een bedrijfsoppervlak van 25.000m2 behoort Lolaar tot één van de grootste spuitgietbedrijven in Nederland. Zij ontwikkelen, produceren en verzenden volledig recyclebare thermoplast onderdelen van uiteenlopende aard.
Na de introductie werden de aanwezigen opgedeeld in een aantal groepen en die werden op deskundige wijze door het imposante bedrijf geleid. Daarbij viel behalve de enorme omvang van het bedrijf ook de mate van automatisering en robotisering op. Ook werd stil gestaan bij de voorbereidingen van een grote investering in een nieuwe machine waarmee grote producten kunnen worden gemaakt. Qua omvang uniek in West Europa.
Na afloop bleek ook de catering zeer goed verzorgd. Kosten nog moeite was bespaard, hapjes en drankjes, het ontbrak werkelijk aan niets. Pas laat in de avond begon de bomvolle zaal een beetje leeg te lopen en middernacht was al lang gepasseerd voordat de laatsten huiswaarts keerden.
Beste mensen van Lolaar, ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid en interessante avond.

Ondernemen doe je samen

Agenda

14-06-2023

OVA Doe Dag

Inschrijven

12-07-2023

Zomeravondborrel

20-09-2023

Ondernemerscafé

25-10-2023

Bedrijfsbezoek

22-11-2023

Ondernemerscafé