Ondernemerscafé 22 september 2016

Op donderdag 22 september vond het derde ondernemerscafé van dit jaar plaats. Het thema van de avond was ‘De Zomer Voorbij’, waarbij we vooral ingingen op de gevolgen van de hagelstorm van 23 juni voor ondernemers. Alle gasten hadden hier in meer of mindere mate mee te maken gehad.

Wim van den Boomen opende de avond sterk met “De Preek van de Week”. Hij is door zijn rol binnen de ZLTO enorm betrokken bij de vele ondernemingen in de glastuinbouw, waardoor hij krachtig kon vertellen wat de impact is voor de vele getroffen bedrijven. Erkenning vanuit de overheid zou heel prettig zijn. Mensen buiten het “rampgebied” hebben geen idee wat hier heeft plaatsgevonden.

Dit alles werd nog eens bevestigd door Hannie Moors van Moors Kwekerijen, de eerste gast aan tafel. Met een enorme hoeveelheid doorzettingsvermogen en positiviteit liet ze zien dat ze er alle vertrouwen in heeft dat Moors Kwekerijen aan het einde van dit jaar toch weer volop gaat draaien.

De tweede gast aan tafel was Maarten Thijssens van Innotop. Het pand aan de Ommelseweg had ook enorme schade opgelopen, maar daarnaast kreeg hij als glasleverancier te maken met de vele vragen om snel te handelen. Door vele uren extra te maken en later pas te kijken naar de eigen showroom en de gevolgen, probeert hij zoveel mogelijk klanten tevreden te stellen en te helpen.

Esther van Bommel uit Asten was deze keer onze muzikale gast. Met het moeilijke lied “Listen” ging zij de uitdaging aan.

Onze derde gast was Harrie Sinnema van Auto Sinnema . Ook hij was enorm getroffen door de hagelschade. Naast schade aan het pand, was ook de voorraad auto’s in een klap weg. Hoe ga je de klant, die ook zijn wagen vol deuken heeft, zo goed en snel mogelijk helpen? Vele hand- en spandiensten werden verricht om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Daarnaast werden vele uitdagingen aangegaan met uiteindelijk het vertrouwen
op een goede afloop.

Conclusie van deze avond is toch wel dat het nog een lange nasleep zal hebben. Maar
met heel veel doorzettingsvermogen en positieve krachten is er toch vertrouwen dat
het weer goed komt. Zeker bij deze bedrijven. Het is ook duidelijk geworden dat dit niet voor iedereen zo zal zijn en chapeau voor onze gasten die dit voor elkaar gaan krijgen en
dat zij hun verhaal met ons wilden delen.

Ondernemen doe je samen

Agenda

29-05-2024

OVA Doe-dag: de trots van 040

Lees verder.

27-06-2024

Bezoek aan Kansplus en het Varendonck College

18-09-2024

OVA Ondernemers Café

23-10-2024

Bedrijfsbezoek

20-11-2024

OVA Ondernemers Café: Jonge Ondernemers