Ondernemerscafé 21 mei 2015

Op 21 mei kwamen Astense ondernemers en andere geïnteresseerden weer samen in In de Gloria aan de Lindestraat voor een Ondernemerscafé met als thema ‘Kennis en Ontwikkeling’.

Drie ondernemers schoven aan bij Roland Aarts en Monique Martens: Miranda Raaijmakers van Sensare, Mark Crommentuijn van Cromm en Nicole van de Ven van Vesmee. Aan tafel zat ook Peter Alberse van het Varendonck College; hij was aanwezig als sidekick en ‘kenner’ van het onderwerp. Ook was er weer ruimte voor muziek: Maarten van der Zanden trad op.

Geert Bukkems deed de aftrap van de avond en gaf een frisse blik op het thema ‘Kennis en ontwikkeling’. Hij vertelde over de moeilijke weg die veel jongeren bewandelen om een baan te vinden na hun opleiding. De Preek van de Week van Peter Alberse sloot hier naadloos op aan: het hedendaagse onderwijs doet een beetje denken aan een aardappelsorteermachine. Het is te veel een standaardproces en dat terwijl het onderwijs eigenlijk niet te standaardiseren is. Zeker als je ziet dat beroepen als bijvoorbeeld ‘app-bouwer’ nog niet eens bestonden toen de huidige app-bouwers op school zaten.

Eerste gast van de avond was Miranda Raaijmakers van Sensare. Aan de Keskesweg heeft ze haar praktijk waarin ze mensen helpt om beter te kunnen functioneren in werk en privé. Haar werkzaamheden zijn ook nuttig voor bedrijven, want twee weken coaching is goedkoper dan langdurig uitval door bijvoorbeeld een burn-out.

Onze tweede gast was Mark Crommentuyn van Cromm. Mark is sinds 2010 actief in de wereld van ICT. In eerste instantie richtte zijn bedrijf zich vooral op kantoorautomatisering voor het mkb. Er kwam echter steeds meer behoefte aan e-learning toepassingen, waardoor hij zich hier met Cromm in ging specialiseren. Momenteel heeft hij nog kantoor aan huis, maar het bedrijf groeit en daarom is hij op zoek naar een kantoorlocatie in Eindhoven. Hij is inmiddels ook niet meer de enige die voor Cromm werkt: sinds 1 maart heeft hij een personeelslid in dienst.

De Astense muzikant was er deze editie één met veel lef. Maarten van der Zanden zong namelijk in het Astense ondernemerscafé een prachtig nummer over Helmond. Maarten geeft binnenkort ook een concert in ‘t Speelhuis in Helmond.

De laatste gast van de avond was Nicole van de Ven van Vesmee. Met haar bedrijf Vesmee houdt ze zich onder meer bezig met het geven van trainingen aan productverkopers. Dit gebeurt vaak onder de naam ‘Hamilton Bright Training’. Zo worden de trainingen van alle productverkopers van Nespresso getraind door Hamilton Bright Training. De kracht van de trainingen die door hen verzorgd worden zit in het vermogen om de visie van het management te vertalen naar concreet gedrag op de winkelvloer.

Tot slot gaf Geert nog een samenvatting, waarin met een kwinkslag nog eens werd teruggeblikt op een gedenkwaardige avond. Zo had hij namens Louis van Gaal een boodschap voor alle Astense ondernemers. Hierna begon de borrel waarin het nog een aantal uurtjes gezellig was in het kerkje. Het volgende café vindt plaats op donderdag 17 september; zelfde tijd, zelfde locatie.

Fotografie: Rob Fritsen, SIRIS

Ondernemen doe je samen

Agenda

29-05-2024

OVA Doe-dag: de trots van 040

Lees verder.

27-06-2024

Bezoek aan Kansplus en het Varendonck College

18-09-2024

OVA Ondernemers Café

23-10-2024

Bedrijfsbezoek

20-11-2024

OVA Ondernemers Café: Jonge Ondernemers