DIA bedrijvenbezoek

TFT
Na ontvangst met koffie en cake werden we rondgeleid bij TFT ; het bedrijf van Huub Geraerdts en Jos van de Ven.
“Aan de overkant” staat het “vlamnieuwe” assemblage gedeelte van het bedrijf waar lasmallen en robotica-applicaties worden gebouwd. Voor de robotica wordt gebruikgemaakt van het Japanse Yaskawa. De lasmallen is een lang lopende business in tegenstelling tot het automatiseringsgedeelte c.q. machinebouw; een business met potentieel technisch en commercieel risico. Na een inleidende presentatie werd een indrukwekkende machine met robots werkend gedemonstreerd.

In een ander gedeelte werd de samenbouw van de lasmallen gedemonstreerd.ct en de gewenste handeling brengen verschillende eisen met zich mee voor de grijpers van de robot. Wij ontwikkelen grijpers op basis van het type product en de gewenste handeling. Op deze manier is de grijper altijd optimaal geproduceerd voor de taken die hij in het proces moet uitvoeren. Onze ervaring met de integratie van robots in uw productieproces zorgt ervoor dat we garant staan voor een snel en kwalitatief proces. Iedere lasmal van TFT is poka yoke: alle onderdelen zijn correct gepositioneerd en opgespannen. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk onderdelen fout in te leggen. Bovendien wordt elke lasmal zo geconstrueerd en opgebouwd dat na het proefdraaien eenvoudig correcties en wijzigingen kunnen worden doorgevoerd. Op deze manier is de verspilling minimaal.  In het “oude” deel van het bedrijf vinden we de verspaningsmachines, meetkamer en de engineeringsafdeling in diverse kantoren.

De kracht van TFT is om veel kennis in eigen huis te hebben: zowel engineering als de daadwerkelijke machinebouw

Koot Automation & Service
Koot Automation & Service is uitgegroeid tot een bedrijf met 25 vaste medewerkers en een 5-tal vaste studenten. Vanuit de gestage groei werd de - in 1998 betrokken - huisvesting in 2003 te klein en is er voor gekozen een eigen pand te laten bouwen met een totale oppervlakte van ca. 2100 m². De werkplaats is opgedeeld in een “vieze” hal waarin ze: zagen, CNC frezen, draaien en lassen, en een “schone” hal waarin ze de automatiseringen assembleren, programmeren en testen.
Koot Automation is uitgegroeid tot een bedrijf wat in staat is een “total support” oplossing aan te bieden voor de spuitgietindustrie. Door het in eigen huis uitvoeren van alle disciplines is Koot Automation & Service in staat om net datgene meer te kunnen leveren dan standaard. Alle randapparatuur wordt gebruiksklaar geleverd dus incl. kabel en stekker bijvoorbeeld.

Er waren allerlei machines uit het standaard pakket (werkend) te zien. Diverse Fanuc robots, drogers, transportbanden, maalmolen enz.  Ook waren er een aantal speciaal automatiseringen in aanbouw te bewonderen. Tevens stonden er een aantal demonstratiecellen met vision-systemen.

Na de rondgang bij de twee bedrijven was het nog een gezellig samenzijn bij TFT waar we uiteraard niets te kort kwamen.

Ondernemen doe je samen

Agenda

14-06-2023

OVA Doe Dag

Inschrijven

12-07-2023

Zomeravondborrel

20-09-2023

Ondernemerscafé

25-10-2023

Bedrijfsbezoek

22-11-2023

Ondernemerscafé