Ondernemerscafé 19 maart 2015

Op 19 maart vond het eerste café van 2015 plaats in In de Gloria, oftewel ‘het voormalige protestantse kerkje’ aan de Lindestraat. Een nieuwe locatie met meteen een nieuwe, frisse wind door het programma van het Ondernemerscafé. De hele avond stond in het teken van Ondernemen in de Zorg.

Drie ondernemers schoven aan bij Roland Aarts en Monique Martens: Astrid van Seccelen van Het Levensatelier, Mariël van den Boomen van Sjiek Zorgatelier en Sander van Brussel van Brownies & Downies. Aan tafel zat ook Jac Huijsmans; hij was aanwezig als sidekick en ‘kenner’ van het onderwerp. Verder was er voor het eerst een ‘Preek van de Week’ door Ivonne Berkers en was er een optreden van Desie Roxs als muzikale Astenaar.

Geert Bukkems deed ‘de aftrap’ van de avond en gaf een frisse blik op ondernemerschap in de zorg. Hij beklom daarna de ‘vide’ van de kerk om daar over de avond te schrijven. Daarna was het woord aan Jac Huijsmans die het ‘Sociaal Netwerk Asten’ introduceerde als belangrijke pijler achter het zorgbeleid van de gemeente. Jac bleef daarna aan tafel zitten bij Monique en Roland als ‘sidekick’ van de avond.

Eerste gast van de avond was Mariël van den Boomen van Sjiek zorgatelier. Zij verzorgt samen met haar kompaan Ilse Lommen dagbesteding voor mensen met een beperking in hun zorgatelier aan de Oliemolen. De kracht van Sjiek is de kleinschaligheid en daarom werken ze met kleine groepjes. Voor Mariël is ondernemen in de zorg vooral het losbreken van de regels en iets ondernemen vanuit je eigen visie op zorg. Sjiek biedt een breed scala aan activiteiten aan voor mensen met een beperking: van creatieve activiteiten als schilderen tot buitenactiviteiten als dieren verzorgen.

Daarna volgde voor het eerst ‘De Preek van de Week’ door Ivonne Berkers. Ivonne bezit een enorme passie voor de zorg en ze zat onlangs zelfs langs onze minister-president Mark Rutte om hierover te praten tijdens een lunch. Zij deed met haar preek een krachtig beroep op de Astense ondernemers om ook bij te dragen aan de zorg, omdat hun particuliere initiatief van grote waarde kan zijn.

Gast nummer twee was Sander van Brussel. Sander opende in 2012 een vestiging van Brownies & Downies in Asten. Hij was de eerste franchiser en het was de derde vestiging van B&D. Sander werkte in die tijd bij cateraar Hutten in Veghel en de oprichter van B&D was een kennis van hem. Na een diner samen reed Sander naar huis en toen kwam hij op het idee om een vestiging van Brownies & Downies in Asten te beginnen. Inmiddels is dit idee gerealiseerd en heeft hij inmiddels veel mensen met een verstandelijke beperking kunnen opleiden tot echte horecamannen en –vrouwen.

Hierna werd het plotseling heel stil in de zaal en luisterde iedereen ademloos naar singer/songwriter Desie Roxs. Desie mocht het spits afbijten als eerste Astense muzikant tijdens het café. Desie nam het podium met haar gitaar en speelde een nummer uit haar repertoire.

Tot slot schoof Astrid van Seccelen aan van het Levensatelier. Zij maakt zich niet zo veel zorgen om de zorg. Astrid zat enkele jaren geleden ook aan tafel, maar inmiddels is haar Levensatelier flink gegroeid. Mensen kunnen bij het Levensatelier binnenlopen voor een kop koffie en een goed gesprek. Het Levensatelier wil een plek zijn waar mensen in een positieve sfeer kunnen werken aan persoonlijke ontwikkeling.

Tot slot gaf Geert nog een samenvatting, waarin met een kwinkslag nog eens werd teruggeblikt op een gedenkwaardige avond. Daarna begon de borrel waarin het nog een aantal uurtjes gezellig was in het kerkje. Het volgende café vindt plaats op donderdag 21 mei; zelfde tijd, zelfde locatie.

Fotografie: Rob Fritsen - SIRIS.

Ondernemen doe je samen

Agenda

14-06-2023

OVA Doe Dag

Inschrijven

12-07-2023

Zomeravondborrel

20-09-2023

Ondernemerscafé

25-10-2023

Bedrijfsbezoek

22-11-2023

Ondernemerscafé