Ondernemerscafé 27 november 2014

Op 27 november was de laatste editie van het Ondernemerscafé in 2014 én de laatste editie in Restaurant Innesto. Het publiek werd door Roland Aarts en Monique Martens meegenomen in het wel en wee van een viertal jonge ondernemers uit Asten. De avond werd zoals altijd afgetrapt door Geert Bukkems met het laatste nieuws uit Asten in de Astense Aangelegenheid.

De eerste twee gasten waren Peter Leenen en Daan Verberne van Buro 3: twee gedreven websitebouwers. Peter doet het klantcontact en Daan is de programmeur. Ze zijn vijf jaar geleden in hun studententijd gestart met Buro 3. Het bedrijf is gevestigd in het pand van Leenen Doe-Het-Zelf Centrum. Ze onderscheiden zich door het bouwen van websites, waarbij de focus ligt op wat de bezoeker nu eigenlijk allemaal wil doen op de website van een bedrijf. Zo bouwden ze een website voor een aanbieder van motorreizen die hierdoor 50% meer reizen verkocht.

De volgende gast was Ilse Maas van Baboba. Baboba is een speciaalzaak in natuurlijke zeepverzorging, gevestigd in Winkelcentrum Midas. De naam Baboba is een husseling van de letters uit het woord ‘Baobab’. Dit is een boom waar vruchten aan groeien waarvan men zeep maakt. Vier jaar geleden is de winkel in Asten geopend als vervolg op een goedlopende webwinkel. Sinds enige tijd is er ook een vestiging van Baboba in creatieve hart van Eindhoven: Strijp-S. Over vijf jaar hoopt Ilse te beschikken over nog één of twee vestigingen meer. Baboba onderscheidt zich onder meer door producten die verkocht worden op een mooie en kenmerkende manier in te pakken in de Baboba-tasjes.

In Asten Artistiek werd dit keer het werk van Anja Verberne tentoongesteld. Anja schildert nu vijf jaar en mag best een talent genoemd worden: één van haar schilderijen is onlangs genomineerd voor de prijs Schilderij van het Jaar. Het schilderij, ‘d’n Denker’, is een portret van haar man. Eén van haar mooiste werken is een portret van Frans van den Eijnden, dat ze schilderde in het kader van zijn jubileum bij de r’Ommelpotters. Anja schildert voornamelijk thuis en volgt momenteel met veel plezier schilderlessen bij de Peelse School.

De laatste gast van de avond bestrijdt in het dagelijks leven ongedierte: Michel van den Heuvel. Zijn bedrijf, VDH Plaagdierpreventie is gevestigd aan de Oostappensedijk in Ommel. Hij bestrijdt allerlei soorten ongedierte: van ratten en muizen tot kakkerlakken. Eén van zijn klantengroepen zijn bakkerijen. Hij gaat daar langs om de werkruimtes te behandelen met een speciaal soort gel waardoor het ongedierte wegblijft. VDH Plaagdierpreventie heeft zo’n 550 klanten, waarvan een groot deel in Limburg zit.

Na het ondernemerscafé werd Frank Smeijers van Restaurant Innesto nog in de bloemen gezet en bedankt voor zijn gastvrijheid de afgelopen twee jaar. Vanaf volgend jaar zijn de cafes in de voormalige protestantse kerk, In de Gloria.

Ondernemen doe je samen

Agenda

29-05-2024

OVA Doe-dag: de trots van 040

Lees verder.

27-06-2024

Bezoek aan Kansplus en het Varendonck College

18-09-2024

OVA Ondernemers Café

23-10-2024

Bedrijfsbezoek

20-11-2024

OVA Ondernemers Café: Jonge Ondernemers