Ondernemerscafé 18 september 2014

 Op 18 september was het derde Ondernemerscafé bij Innesto. Op een bovengemiddeld warme herfstavond schoof een divers gezelschap aan bij Roland Aarts en Monique Martens. Een goedgevuld Innesto kon gaan zitten voor een user interface designer, een videoproducent en een interieurarchitect; allemaal werkzaam in Asten!

Voordat het presentatieduo aan de slag ging, werd eerst het recente verleden besproken in de Astense Aangelegenheid door Geert Bukkems. Er was aandacht voor onder meer de nieuwe accommodatie van NWC en de wiekenloze molen van Asten. Ook voorzitter Jan Smeets deed een woordje vooraf waarin hij iedereen opriep om nieuwe leden te zoeken voor de OVA.

De eerste gast van de avond was Anita Aarts van ZuidZeven. Haar beroep is het op één na moeilijkst om te beschrijven van alle beroepen: ze is user interface designer. Steeds meer apparaten hebben door de jaren heen een beeldscherm gekregen. Het vak van Anita is om te zorgen voor een duidelijke indeling en vooral om ze makkelijk bedienbaar te maken. Ze is in aanraking gekomen met user interface design bij Philips Design en werkt afwisselend vanuit Asten en de High Tech Campus in Eindhoven. De ‘designs’ van Anita zijn te bewonderen op beeldschermen in bijvoorbeeld ziekenhuizen, waar ze gebruikt worden door de artsen.

Als tweede schoof Gerald Fransen aan van Fransen Audiovisuals. Bedrijven kunnen bij hem terecht om bijvoorbeeld een bedrijfsvideo te laten maken. Gerald is veel meer dan ‘slechts’ een cameraman: hij gaat uitgebreid in gesprek met een klant om ‘het verhaal’ achter het bedrijf te weten te komen. Bedrijven doen vaak complexe dingen en Gerald maakt deze zaken begrijpelijk. Dit is nodig om ze daarna vast te leggen in een video. Hij is daarmee eigenlijk ook een beetje marketeer. Zijn werkzaamheden zijn vooral business-to-business. Ooit heeft hij nog de ambitie om een korte film te maken. Ook Gerald werkt, net als Anita, vanuit de Emmencamp in Asten en de straat werd door Roland al gekscherend ‘Silicon Valley van Asten’ genoemd.

In Asten Artistiek schitterde dit keer de Grimeerstyliste: oftewel Marion Laan-Spoor. Zij gaf tijdens het Ondernemerscafé iemand een ‘live’ metamorfose tot een oude dame. Marion geeft als de Grimeerstyliste regelmatig schminkcursussen en ook zorgt ze ervoor dat kinderen op kinderfeestjes onherkenbaar worden voor hun ouders. Daarbij doet ze overdag ook nog eens ‘gewoon’ het huishouden, want ze is eveneens moeder van twee kinderen.

En tot slot schoof Doret Schulkes aan bij Roland en Monique. Doret is interieurarchitect en heeft haar kantoor aan de Tuinstraat. Dit is ook direct haar visitekaartje, want het is zeker geen doorsnee kantoor. Het is voor Doret het allerbelangrijkste om te weten hoe mensen zich voelen in een ruimte. Vanuit deze gedachte gaat ze te werk om mensen gelukkiger te maken in hun omgeving. Bekende Astense projecten van haar zijn de nieuwe accommodatie van NWC en de Orangerie-zaal in de Pandoer.

Ondernemen doe je samen

Agenda

14-06-2023

OVA Doe Dag

Inschrijven

12-07-2023

Zomeravondborrel

20-09-2023

Ondernemerscafé

25-10-2023

Bedrijfsbezoek

22-11-2023

Ondernemerscafé