Ondernemerscafé 22 mei 2014

 Op 22 mei was Innesto weer het decor voor het tweede Ondernemerscafé van het jaar. Deze lente-editie stond in het teken van toerisme en recreatie. Aan tafel bij Roland Aarts en Monique Martens een aantal gasten uit deze sector: Arian Verrijt van Erima, Chantal Cox van de VVV Asten en Bert Beijers van camping De Peel.

De avond begon zoals altijd met de Astense aangelegenheden, gepresenteerd door Geert Bukkems, waarin onder meer aandacht was voor alle prijzen die er in Asten de afgelopen tijd gewonnen zijn.

De eerste gast was Arian Verrijt van Erima. Erima is een internationale groothandel in sportkleding. Ze leveren de kleding voor onder meereen groot aantal voetbal-, handbal- en volleybalclubs. Eén van de bekendere klanten is misschien wel voetbalclub Heracles Almelo. Erima is actief in zeven landen en het hoofdkantoor is gevestigd in Stuttgart. Arian is actief als algemeen directeur en maakt ook onderdeel uit van de internationale directie, waar Duits de voertaal is. Na zesenhalf jaar bij een sportzaak gewerkt te hebben heeft hij gesolliciteerd bij Erima en heeft hij de Nederlandse tak van het bedrijf opgebouwd.

Chantal Cox was de tweede gast van de avond. Zij is de enige beroepskracht bij de VVV in Asten. Sinds de afdeling VVV Zuid-Oost Brabant is gestopt is de VVV Asten een zelfstandige organisatie. De VVV verkoopt in het pand aan de Burgemeester Wijnenstraat tegoedbonnen voor allerlei doeleinden en daarnaast wordt er een breed scala aan streekproducten aangeboden. Chantal vestigde in het gesprek de aandacht op het feit dat de VVV ook heel veel kan betekenen voor Astenaren. Als tip voor de aanwezige ondernemers noemde ze het ‘Peelpeuzelen’. Met dit boekje kan een ware culinaire tocht door het dorp gemaakt worden.

De artistieke bijdrage in Asten Artistiek kwam deze avond van Jeanne Lingg. Zij zit aan de Hofstraat 23 met haar atelier. Onder de naam ‘Donare’ geeft zij tevens allerlei workshops in haar grote passie: de glaskunst. Na een studie van liefst zes (!) jaar mag ze zichzelf hierin zelfs gediplomeerd noemen. Geïnteresseerden zijn altijd welkom om eens in haar atelier te komen kijken en te kopen. Gelieve wel even te bellen of te mailen voor een afspraak.

De laatste gast was Bert Beijers van Camping de Peel. Voorheen stond de camping bekend als ‘mini-camping’, maar inmiddels is dat stempel niet meer van toepassing: de camping heeft inmiddels ongeveer 60 beschikbare plaatsen. Toch probeert Bert het kleinschalige karakter van de camping te behouden. Voor de gasten worden ook allerlei activiteiten georganiseerd: van handboogschieten en boerengolf tot het verhuren van een frietwagen. Met deze activiteiten kan het seizoen wat meer gespreid worden.


Ondernemen doe je samen

Agenda

14-06-2023

OVA Doe Dag

Inschrijven

12-07-2023

Zomeravondborrel

20-09-2023

Ondernemerscafé

25-10-2023

Bedrijfsbezoek

22-11-2023

Ondernemerscafé