DIA Bedrijvenbezoek 10-10-2013 Rogon

Donderdag 10 oktober jl. stond het DIA bedrijvenbezoek aan ROGON op het programma. Vanuit Asten, dit keer vanaf opstapplek ‘de Klepel’, vertrok een bus met ongeveer 40 OVA leden op weg naar Helmond.

Aangekomen op Haverdijk 8, werden we hartelijk ontvangen  door Rob en Gonny van Brussel.  Bij de koffie werd een heerlijke petit four gepresenteerd van een zeer bekende Astense bakker en toen ook alle gasten die met eigen vervoer kwamen, waren gearriveerd, waren we compleet met zo’n 60 aanwezigen en ging het programma van start.

René Martens deed een klein introducerend woordje en gaf daarna het woord aan Rob van Brussel die ons van harte welkom heette en in het kort het programma van de avond vertelde.

Vanuit de ingangshal, waar we waren ontvangen, liepen we een stukje door het magazijn naar een schitterende showroom voorzien van sierkussens in allerlei kleuren, motieven en maten.

Rob van Brussel beet het spits af met het verhaal over ROGON. Zo’n 20 jaar geleden ontstaan, samen met Gonny (die toen nog studeerde). Ze pionierden op een nieuw vak gebied: KUSSENTJES. Want ja, als je toch al handdoeken verkoopt, kan je dit product er makkelijk bij doen.

Hun inspiratie, de feeling met het product en de markt, en het gezamenlijk ondernemerschap van dit echtpaar, hebben hen anno 2013 tot één van Europa’ s grootste importeurs van decoratieve textiel gemaakt. Naast allerlei kussens is het assortiment in de loop der jaren uitgebreid met tafellinnen, zitzakken en plaids. Zonder dat we het ons realiseren, komen we als consument de producten van ROGON op heel veel plaatsen tegen: Bij bouwmarkten, bij tuincentra, in meubelwinkels, etc. Dit kan zijn onder het eigen label ‘Dutch Decor’ of onder het private label van de betreffende klant.

Maar niet alleen de consument in de winkel wordt voorzien van kussentjes van ROGON, de markt wordt ook op andere manieren van ROGON producten voorzien: denk aan lifestyle concept winkels, grote groothandelplatforms en online via zeer veel verschillende aanbieders, waaronder de bekendste www.sierkussen.nl.

Rob gaf het woord over aan Bart Vintcent waarmee hij samen het bedrijf KOEK & PEER heeft. Bart werkt met een team vanuit Swalmen, alwaar ze allerlei internetprojecten verzorgen.

Bart introduceerde in het kort een aantal aspecten van e-commerce. Hij maakte vooral duidelijk dat de shoppende internetklant op veel manieren te lokken is naar de juiste site. Zijn paradepaardje in deze is de site van ROGON www.sierkussen.nl, die ook in allerlei andere talen beschikbaar is in Europa, maar altijd terug grijpt naar het systeem dat vanuit Helmond opereert.

Verder biedt het door KOEK & PEER ontwikkelde basissysteem allerlei mogelijkheden om producten te promoten en uiteindelijk te verkopen, de hele logistieke verwerking van binnenkomst goederen, voorraadbeheer en afhandeling van facturen zit aan het systeem gekoppeld.

Na de kennismaking met beide bedrijven werd het tijd voor de rondleiding. De groep werd in 3-en gesplitst en onder leiding van Rogier van Gool, Gert Jan Roelofs en Rob&Gonny van Brussel, kregen we een rondleiding door het kantoor en enorme magazijn van ROGON. Hierbij werd duidelijk dat het om héél véél kussentjes gaat, want jeetje wat een enorm magazijn!

Het magazijn dient puur als opslag. Vanuit dit magazijn wordt vervolgens op order gepickt en via expeditie verzonden naar de zeer diverse afnemers. De handelingen die daarbij plaatsvinden zijn het vullen van de kussenhoezen met een binnenkussen, het labellen van de artikelen en tenslotte het verpakken conform de wensen van de klant.

De avond werd afgesloten terug in de showroom met een borrel. Multibier had zijn voorraden deels verlegd naar deze showroom en we genoten met zijn allen van een gezellige netwerk borrel.

De catering werd de gehele avond verzorgd door ‘Brownies & Downies’. Dochter Shannon en haar collega Sander van Brussel (tevens eigenaar van Brownies & Downies) presenteerden vol trots heerlijke hapjes. Uiteraard liet Rob het moment niet voorbijgaan en zette vol trots de 2 kanjers in het zonnetje, daarnaast promootte hij op zeer gepaste manier het restaurant ‘Brownies & Downies’ gevestigd te Koningsplein 6, Asten. Ook Multibier, Patrick Smits, werd bedankt voor de uitstekende service.

De terugreis stond gepland voor 23.35u, maar werd door het gezellige samenzijn (na een kort overleg) verschoven naar 0.35u. Dus namen we allemaal nog een borrel, maakten we nog een praatje en gingen we wat later, voorzien van een ‘goody bag’ met ROGON producten weer terug met de bus naar Asten.

Opnieuw een gezellige en inspirerende avond, waarbij duidelijk werd dat er nog veel aan ons voorbij gaat op de digitale snelweg, wat kansen en mogelijkheden biedt voor de toekomst!

Ondertussen kunt u al als consument op deze snelweg shoppen, gewoon thuis vanaf de bank die rijkelijk bezaaid is met KUSSENTJES van ROGON… en als dat nog niet het geval is surf dan snel naar www.sierkussen.nl

Hartelijk dank aan het inspirerende, enthousiaste, Astense ondernemerspaar Rob en Gonny van Brussel! Het was opnieuw een zeer geslaagd bedrijvenbezoek.

 

Ondernemen doe je samen

Agenda

13-03-2024

Bedrijfsbezoek

Inschrijven

17-04-2024

OVA Ondernemers Café

29-05-2024

OVA Doedag

26-06-2024

Zomerborrel

18-09-2024

OVA Ondernemers Café

23-10-2024

Bedrijfsbezoek

20-11-2024

OVA Ondernemers Café: Jonge Ondernemers