Ondernemerscafé 26 september 2013

Op 26 september 2013 is het 3de ondernemerscafé van 2013 gehouden bij Innesto.

Tegen de normale werkwijze in opent Monique Martens de avond met een bedankje. Dit is gericht aan de maker en afwerker van het geweldige tafelblad welke geheel belangeloos is gemaakt. Hans Geven van Aannemersbedrijf Geven  en Tiny Verberne van Verberne bouw & meubel werden in het zonnetje gezet door het aanbieden van een presentje. Doordat Geert Bukkens er deze avond niet bij kon zijn, presenteerde Roland Aarts de Astense Aangelegenheden. Hierin gaf hij een korte uiteenzetting van het snelste nieuws uit Asten met onder andere, de aankondiging van Carmen de musical, de verkoop van Barholomeus, de herbeoordeling van de subsidie voor manege Heijligers en de oprichting van stichting behoud erfgoed Anneke de Bruin.

Onze eerste gast werd door middel van een introductiefilmpje aan het aanwezige publiek voorgesteld. Hans Leenen van JOB Personeelsmakelaar is zeer gedreven en erg enthousiast over zijn vak. Hij heeft zijn bedrijf gevestigd in Oirschot omdat zijn collega vanuit het westen van het land komt en dat elk ongeveer een gelijke afstand moeten afleggen. JOB Personeelsmakelaar houdt zich voornamelijk bezig met mensen die aan een nieuwe uitdaging toe zijn. Dat kan zijn dat ze dichter bij huis willen werken of dat ze meer of andere ambities hebben. Voor deze mensen gaat JOB dan op zoek naar een passende werkgever. Zij richten zich voornamelijk op functies in de techniek, sales en management.

Hendrik-Jan van Griensven van Urban Association is architect en vormgever en was onze tweede gast. Hendrik-Jan is erg blij met de oprichting van de Stichting behoud erfgoed Anneke de Bruin waarbij hij nauw betrokken is. Zijn werkzaamheden richten zich op het ontwerpen en vormgeven van woningen, bedrijfspanden ect. Diverse voorbeelden van zijn werk werden dan ook op het scherm weergegeven. Na een roerige periode waarin hij met zijn BV failliet is gegaan heeft hij de draad en zijn werk weer op gepakt. Hij haalt zijn werk binnen via mond op mond reclame en heeft dan ook diverse werkzaamheden door heel Nederland. Naast zijn werk heeft Hendrik-Jan een boek geschreven. Dit boek zal begin 2014 uitkomen onder de naam “de failliet".

Onder de noemer Asten Artistiek houdt Mieke van Munster haar presentatie, zei verteld over haar werk en laat zien dat ze via wielen bij brillen tot wielrenners komt. Diverse kunststukken had ze zichtbaar op verschillende plaatsen in de zaal opgesteld. Iedereen is bij haar thuis welkom om haar werk te bewonderen. De koffie staat klaar.

Onze derde en laatste gast van deze avond was Michel lexmond van Leves Metaal in Someren. Het nieuws van de dag van Michel was dat hij blij was met het akkoord tussen de gemeente Asten en zijn buurt. Hierin is afgesproken dat de buurtbewoners het onderhoud van de heg naast het pad zullen onderhouden. Leves metaal is gevestigd in Someren. Ongeveer 10 jaar geleden heeft Michel de keuze moeten maken óf tegenover de gemeentewerf óf naar Someren. Toen heeft hij voor Someren gekozen in verband met de uitstraling van een fijn mechanisch metaal bedrijf. Leves Metaal produceert 24 uur per dag 7 dagen per week metalen onderdeeltjes voor diverse industrieën. Zo maken ze bijvoorbeeld gereedschap voor de medische wereld. Als ondernemer vindt hij het erg belangrijk om steeds in te spelen op de nieuwste trends en zijn manier van werken hierop aan te passen. Omdat hij steeds op zoek is naar goede vakmensen heeft hij contact bij scholen in België. Blijkbaar zijn de opleidingen in België meer vakgericht dan in Nederland.

Nadat de interviews met deze drie enthousiaste gasten waren afgerond, was er nog volop gelegenheid om te netwerken met een hapje en een drankje.

Ook nu weer waren de filmpjes van Gerald Fransen een mooie introductie van onze gasten. Het volgende ondernemerscafé is op donderdag 28 november 2013 bij Innesto.

Namens het Ondernemerscafé,
Henk Swinkels

Ondernemen doe je samen

Agenda

29-05-2024

OVA Doedag

27-06-2024

Bezoek aan Kansplus en het Varendonck College

18-09-2024

OVA Ondernemers Café

23-10-2024

Bedrijfsbezoek

20-11-2024

OVA Ondernemers Café: Jonge Ondernemers