DIA Doe Dag 2013

Op donderdag 30 mei j.l. hebben we weer massaal genoten van onze jaarlijkse Dia Doe Dag. Zoals gewoonlijk was iedereen netjes op tijd bij De Schop, zodat we met een goed gevulde dubbeldekker naar Maastricht konden vertrekken. Maar liefst 91 personen hadden zich opgegeven voor dit bijzondere uitstapje.

Rond de klok van 3 uur arriveerden we bij de Rederij in Maastricht en werden we allen hoogstpersoonlijk verwelkomd door de kapitein. Eenmaal aan boord genoten we van koffie/thee met heerlijke Limburgse vlaai en terwijl iedereen gezellig met elkaar aan het kletsen was, arriveerden we na een klein half uurtje op de plaats van bestemming.

Op naar de St. Pietersberg maar...voordat we bij die beroemde berg waren, werd er eerst een klimmende wandeling gemaakt. Toen we eenmaal (de meesten hijgend) boven bij de berg aankwamen, stonden er 2 gidsen op ons te wachten. De groep werd gesplitst en de olielampen werden zorgvuldig verdeeld. De rondleiding in de grotten kon beginnen. Voor sommigen spannend voor anderen zo spannend dat ze liever op het terras vertoefden en weer anderen vonden het een aangename en interessante rondleiding.

Na een uurtje zagen we weer daglicht, bedankten we de gidsen en liepen we de St. Pietersberg weer af, terug naar de opstapplaats voor de boot, met een mooie, voor sommige nieuwe, herinnering.
De terugreis hebben we doorgebracht op het zonnedek en jawel...het zonnetje scheen ! Onder het genot van een heerlijk pilsje, lekker wijntje of ander drankje werd de boottocht voortgezet. Helaas hebben de meesten van ons, alle interessante informatie die verteld werd onderweg, niet meegekregen omdat iedereen elkaar genoeg te vertellen had.

Eenmaal aangekomen bij de Rederij in Maastricht werden we opgewacht door een leuke jongedame van Thiessen, die ons verder begeleidde naar de eindbestemming, Thiessen Wijnkoopers in het centrum van Maastricht.
Ook hier werden we persoonlijk welkom geheten door Marcel Mourmans, sinds 2003 eigenaar van Thiessen Wijnkoopers.
We werden begeleid naar de authentieke wijnkelder waar Iedereen werd voorzien van een heerlijk glas Prosecco. Vanuit daar werd ons gezelschap in 3 groepen gesplitst en hebben we een korte rondleiding gekregen van Bas en Myrthe. Deze eindigde in de Orangerie oftewel overdekte binnenplaats, waar we direct voorzien werden van (veel) wijn en we genoten van een Walking Dinner.

Om kwart over elf hebben we iedereen bij elkaar getrommeld en stond de dubbeldekker van Twintours op het Vrijthof te wachten om ons weer veilig naar Asten te vervoeren.

Deze dag kan wat mij betreft de boeken in als...
Vernieuwend, verrassend, veelzijdig en vooral "veul plezier en gezelligheid" !

Bedankt allemaal voor jullie gezellige bijdrage aan een wederom zeer geslaagde Dia Doe Dag 2013!

Els van Rijssel-van den Boomen

Ondernemen doe je samen

Agenda

27-06-2024

Bezoek aan Kansplus en het Varendonck College

Inschrijven

18-09-2024

OVA Ondernemers Café

23-10-2024

Bedrijfsbezoek

20-11-2024

OVA Ondernemers Café: Jonge Ondernemers