Ondernemerscafé 25 april 2013

Het Ondernemerscafé van donderdag 25 april kan de geschiedenisboeken in als zeer onderhoudend waarbij alle ondernemers aan tafel uit een familiebedrijf stamden.

Op de vraag wat het nu voor deze ondernemers betekende om in een familiebedrijf te werken als opvolgers voelde het als vertrouwd en dacht men er niet zo bij na, omdat het altijd al zo geweest was. Het geeft veel voordelen omdat er veel ‘knowhow’ nog aanwezig is door de aanwezigheid van de ouders. Het kende meer voordelen dan nadelen, ondanks de constante aanwezigheid in het bedrijf van de oude garde.

Bart Berkvens van Berkvens Wonen legde uit dat hij in deze toch lastige markt vooral toegevoegde waarde kan leveren door een op maat gemaakt meubelstuk te kunnen leveren. Zij werken samen met een aantal andere, veelal familiebedrijven, in de branche onder een inkooporganisatie die veel werkzaamheden al voor de ondernemer uit handen kan nemen en altijd een up to date product kan leveren. In tegenstelling tot zijn voorouders maakt Bart veelvuldig gebruik van de digitale snelweg om zich vooral te profileren.

Angelo Lingg van Brabantia Asten BV, makers van drukwerk op porselein, glas- en aardewerk, zat bij ons in het café aan het eind van een zeer drukke periode. De hoofden van Willem en Maxima zijn veelvuldig door hun oven gegaan in het kader van de op de hand zijnde Kroning. Een welkome opdracht in deze tijden. Zoals verwacht heeft deze industrie vooral concurrentie van China, maar zo lang de hoeveelheid kleiner dan een container is (bijvoorbeeld je eigen kantoorporselein), dan kunnen ze het bij Brabantia maken.

Tot slot kwamen de gebroeders Heijligers niet alleen uit de doeken doen hoe de rolverdeling bij de Manege is (Ruud: ‘ik zeg gewoon wat hij moet doen’), maar vooral wat de investeringsplannen zijn van dit recreatief bedrijf, waar sportief op het hoogste niveau wordt getraind en concoursen worden gereden. Zowel de grootste paardensporters uit onze regio als vele recreanten komen graag naar Manege Heijligers, omdat het, naast de voortreffelijke accommodatie, zo gezellig is. Deze uitstekende gastheren, die beiden bijna niet meer op een paard zitten, willen Asten als topsportdorp op paardengebied, in samenwerking met de gemeente, graag promoten.

Asten Artistiek stond in het teken van Hella Heus, woonachtig met haar atelier tegenover het Spektakel, die haar atelier en haar werken graag naar buiten brengt. De avond begon weer met een ijzersterk optreden van Geert Bukkems. Onze eigen Matthijs van Nieuwkerk werkte zich weer zeer origineel door de nieuwsitems van Asten heen.

Ondernemen doe je samen

Agenda

14-06-2023

OVA Doe Dag

Inschrijven

12-07-2023

Zomeravondborrel

20-09-2023

Ondernemerscafé

25-10-2023

Bedrijfsbezoek

22-11-2023

Ondernemerscafé