DIA Bedrijvendag 2012

Donderdag 11 oktober, de datum voor het tweede bedrijfsbezoek van dit jaar. De naam Legro blijkt een groot aantal deelnemers te trekken. Maar liefst ruim 80 deelnemers vertrokken, verspreid over een bus en eigen vervoer, al om 19.30 uur vanaf de parkeerplaats bij Van Hoek. Het wat vroege tijdstip was nodig om het totale bedrijf te kunnen bezichtigen.

Na een hartelijk ontvangst bij binnenkomst werd het openingswoord verricht door Sjef Swinkels. Sjef is eigenaar van het bedrijf en vertelde dat ook zijn kinderen, Sjellie en Franc, deelgenoot in Legro zijn. De presentatie ter introductie werd verzorgd door Sjellie en Franc, de kinderen van Sjef en Lisette. Legro blijkt te bestaan uit diverse BV’s, zodat iedere BV zich volledig kan richten op zijn specialiteit: het maken van potgronden en substraten, het maken van dekaarde of het transport van al deze goederen. Ik kreeg even de indruk dat het aantal BV’s was afgestemd op het aantal familieleden. Aan het hoofd van iedere BV staat immers een broer, zus of kind.

Na de introductie werden de deelnemers in twee groepen verdeeld. Een groep bezocht de enorme clean rooms op Gerstdijk 20. De andere groep vertrok per bus naar Gerstdijk 3 en 5. De rondleidingen maakten duidelijk dat Legro enorm groot is. Op Gerstdijk 20 maar liefst een hal van 20.000 vierkante meter. Vol met bunkers met diverse grondstoffen waaruit een substraat om planten te laten groeien wordt gemaakt. Potgrond of teelaarde doen het product te weinig eer aan. Tenslotte komt er een hele hoop kennis en ervaring bij om voor iedere teelt een substraat op maat te leveren.

Op Gerstdijk 20 is ook een gigantische hal voor het verpakken van het eindproduct. Enorme loaders, veel geautomatiseerd en genoeg plastic folie om het bedrijf 3 keer in te pakken. Wat vooral ook opviel was de zuiverheid en netheid van de hallen, terwijl de grondstoffen daar niet echt toe uitnodigen. Op Gerstdijk 3 en 5 zijn respectievelijk de bewerking van kokos tot een bruikbare grondstof en de logistieke afdeling gevestigd. Uiteraard ook hier groot, heel groot.

Tenslotte verzamelde zich de hele club weer om het bezoek af te sluiten met een drankje en een hapje.Ook hier weer aan alles gedacht. De ruimte aangekleed. Twee grote koelkasten vol Steenberge, wijn en fris. De aangeleverde drank begeleid door Gerard Martens van Multibier. De hapjes verzorgd door familieleden. Het was enorm, interessant, zuiver, de familie enthousiast, het was prima verzorgd. Dat sloeg over op de deelnemers. Daarom familie Swinkels nogmaals hartelijk dank.

Ondernemen doe je samen

Agenda

14-06-2023

OVA Doe Dag

Inschrijven

12-07-2023

Zomeravondborrel

20-09-2023

Ondernemerscafé

25-10-2023

Bedrijfsbezoek

22-11-2023

Ondernemerscafé