Ondernemerscafé 20 september 2012

Het Ondernemerscafé van donderdag 20 september kan de geschiedenisboeken in als informatief met zeer wisselende hoofdrolspelers eindigend met Zwarte Piet.

Mark Strijbosch hoefde niet meer uit te leggen dat de huidige woonmarkt op z’n gat lag, maar kwam wel met een bericht dat de onderzoekers van ING hadden geconstateerd dat woonconsumenten in september 2012 weer meer vertrouwen in de markt hebben gekregen. Mark heeft het bedrijf van zijn vader overgenomen en werkt zodoende op het langst bestaande makelaarskantoor van Asten. Hij heeft fiscaliteiten als specialiteit wat bij bedrijfsmatige opdrachten een pré is. De rol van makelaar is de laatste jaren vooral die van adviseur in een markt die door de invloed van Funda zich vooral in de anonimiteit begeeft. Tot slot: in Asten staan bijna 200 woningen te koop en er zit bijna geen beweging in. Maar dat laatste vermoedden we al.

Onze tweede gast, Dimphie van Neerven, praatte zeer gedreven en enthousiast over haar vak fotograferen. In de winkel in de Burgemeester Wijnenstraat staat haar partner, maar Dimphie maakt foto’s en dat zijn vooral foto’s van mensen. Ze geeft daarnaast ook cursussen en gaat dan graag met haar cursisten het veld in om hen de fijne kneepjes van het vak te leren. Omdat ze niet in ‘het keurslijf’ van de fotograaf wilde blijven zitten waar ze als werknemer aan de slag was, koos ze er voor om zelf een eigen fotozaak te starten en ondernemer te worden. Ze stapte destijds bij van Schalen de winkel binnen, nadat ze gehoord had dat het te koop stond en na een half jaar was ze eigenaar. Op z’n Dimphies.

Onze laatste gast heeft wel een heel special product waar hij de gehele Nederlandse en buitenlandse pers mee heeft gehaald. Overigens na een telefoontje om alleen een bericht te rectificeren. Nadat hij de auto’s nog vlug gewassen had en het bedrijf had aangeveegd, kon hij met trots aan de verzamelde pers melden de lekkerste bamboe te telen, wat als voedsel dient voor pandaberen. Bamboe is een grassoort dat je kunt vermeerderen door het ‘te scheuren’. Bennie Nielen is vooral groot geworden door de verkoop en inkoop van bamboe. Hij kent de ‘bamboo’markt als geen ander, wat resulteert in een plek op de Floriade, het exporteren van bamboe over de gehele wereld en de voedselverzorging voor de pandaberen in de Europese dierentuinen. Hij gaf overigens wel toe, dat er te veel mensen te weinig of geen verstand hebben van bamboe, zodat het verwijderen van bamboe ook een grote bron van inkomsten is geworden. Bamboe kun je uitstekend houden in je eigen tuin, mits je je goed hebt laten voorlichten. Zijn bedrijf is gevestigd op de Kleine Heitrak, nog net binnen de Astense gemeentegrenzen.

Tussendoor heeft Joep van de Luytelaar uiteengezet wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van de Proms concerten door harmonie St. Cecilia. Aan het eind kwam Kim van Bussel enthousiast , mede namens Sinterklaas, melden dat de aanwezige ondernemers de prachtige Pieten van de SISA konden bestellen. Maar ook mochten ze gewoon blijven sponsoren (of allebei). Tot slot waren er al 2 Pieten Sinterklaas vooruitgesneld en deelden aan alle aanwezige pepernoten uit.

In verband met ‘Asten in Kerstsfeer’ is het volgende café op donderdag 29 november aanstaande.

Roland Aarts

Ondernemen doe je samen

Agenda

14-06-2023

OVA Doe Dag

Inschrijven

12-07-2023

Zomeravondborrel

20-09-2023

Ondernemerscafé

25-10-2023

Bedrijfsbezoek

22-11-2023

Ondernemerscafé