Frans van der Loo maakt indruk op Zomers Tapascafé

In een redelijk gevulde zaal heeft dinsdagavond 19 juni jl. "Astens ondernemer nummer 1", zoals Rinus hem via zijn traditionele limerick introduceerde, Frans van der Loo, indruk gemaakt op alle aanwezigen. De opzet van dit Zomers Café was een andere. Onze ‘Zomergast’ (zoals van het VPRO programma op de zondagavonden in de zomerperiode) kreeg een podium om zijn visie, ideeën en meningen kenbaar te maken en interactief te delen met de zaal. Hij is 75 jaar maar de manier waarop Frans nog bevlogen praat over alles wat hem bezighoudt is jaloersmakend en dwingt ook diep respect af. We hadden makkelijk 6 uur vol kunnen plannen, maar daar leent de avond zich niet voor.

De 4 thema’s die uiteindelijk uit de voorafgaande gesprekken met Frans werden gekozen waren de volgende:
- Het is gemakkelijker vandaag de dag een winkel te beginnen dan 50 jaar geleden
- Een goede ondernemer is ...
- Internet is geen bedreiging voor de retail
- Hoe zetten we gezamenlijk Asten nadrukkelijk weer op de kaart?

In deze economische lastige tijd is het erg verfrissend om iemand met zo veel levenservaring enthousiast te horen zeggen dat wanneer iets niet helemaal loopt, je moet leren van die zaken en vooruit moet denken, hoe je daar in een volgende fase mee om moet gaan. ‘Ben creatief, innovatief, geloof in jezelf, zet je voor 200% in en blijf je verplaatsen in de ‘mind’ van de klant’, aldus Frans.  Zijn werk is zijn hobby en ‘geraniums’ passen daar niet bij. Wie er geweest is weet nu waarom. Frans hartstikke bedankt.

Als terugkerend thema voor 2012 was het grote spektakel ‘Spel zonder Grenzen’ aan de beurt om iets te vertellen over dit mega evenement. Hans Strijbosch en Lieke Boot namen ons even mee naar het tijdelijke dorp wat dezer dagen verrijst op het evenemententerrein. 

Volgend Ondernemerscafé: donderdag 20 september bij Proost in de Brouwerij

Ondernemen doe je samen

Agenda

27-06-2024

Bezoek aan Kansplus en het Varendonck College

Inschrijven

18-09-2024

OVA Ondernemers Café

23-10-2024

Bedrijfsbezoek

20-11-2024

OVA Ondernemers Café: Jonge Ondernemers