De OVA Doedag: Een Dag vol Trots en Geschiedenis

Op 29 mei 2024 was de Doedag van de Ondernemersvereniging Asten (OVA). Met ruim 70 enthousiaste deelnemers vertrokken we met de bus naar Eindhoven. Het thema van de dag was "De trots van 040", een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en het erfgoed van deze bruisende stad.

Onze eerste bestemming was het DAF Museum. Bij aankomst werden we verwelkomd met koffie en gebak. Nadat we ons hadden opgesplitst in kleinere groepjes, werden we rondgeleid door gepassioneerde vrijwilligers. Hun kennis over de familie Van Doorne en de geschiedenis van DAF was indrukwekkend. Ze wisten bij elke auto, truck, bus of motor een interessant verhaal of een leuke anekdote te vertellen. Vragen werden met enthousiasme beantwoord, en het was duidelijk dat het hart van vele ondernemers sneller ging kloppen bij het zien van deze prachtige stukken Nederlandse historie.

Na de boeiende rondleiding was er tijd voor een borrel en een gezellig gesprek. Later in de middag werden we opgehaald en naar het Philips Stadion gebracht, een iconisch onderdeel van Eindhoven en het thuisstadion van PSV.

Bij het stadion kregen we een rondleiding waarbij de dagelijkse gang van zaken tijdens voetbalwedstrijden en evenementen werd toegelicht. Het was druk in het stadion, waardoor we de kleedkamers niet konden bezoeken, wat voor sommigen een kleine teleurstelling was Gelukkig ontvingen alle deelnemers een toegangskaart voor het PSV-museum. Zo konden we op een later moment terugkomen en hopelijk alsnog de kleedkamers bezichtigen.

Na de rondleiding was het tijd om te genieten van een dinerbuffet in eetcafé “de Verlenging”. Het weer werkte eindelijk mee, waardoor we heerlijk buiten op het terras konden zitten met uitzicht op het stadion en het veld. Het diner was voortreffelijk, en de sfeer was ontspannen en vrolijk.

De dag werd afgesloten met drankjes en muziek van een DJ die speciaal vanuit Asten was afgereisd. Rond de klok van 23.00 uur werden we door de buschauffeur weer veilig afgezet in Asten.

De OVA kan terugkijken op een geslaagde dag vol verbinding, kennis en plezier. Het was een dag waar veel is bijgepraat en genoten, en die hopelijk nog lang in de herinnering zal blijven van alle aanwezige ondernemers en hun aanhang.

Ondernemen doe je samen

Agenda

27-06-2024

Bezoek aan Kansplus en het Varendonck College

Inschrijven

18-09-2024

OVA Ondernemers Café

23-10-2024

Bedrijfsbezoek

20-11-2024

OVA Ondernemers Café: Jonge Ondernemers