Bedrijfsbezoek Cogas

Op 19 oktober was al weer het laatste bedrijfsbezoek van dit jaar. Het bedrijfsbezoek vond plaats in het prachtige nieuwe bedrijfspand van Cogas aan de Heikamperweg in Asten-Heusden. Ruim 80 OVA leden, al dan niet met partner, verzamelden zich vanaf 20.00 uur in de gezellige kantine van Cogas, waar we door Nicole Gorts verwelkomd werden met koffie/thee en een overvloed aan heerlijk gebak.

Oud eigenaar Jan Zantingh gaf een boeiende presentatie over de geschiedenis van Cogas. Door de opkomst van de glastuinbouw rond Aalsmeer groeide de vraag naar verwarmingsinstallaties. De opa van Jan is toen gestart met de installatie van olie- en gasbranders. Het bedrijf werd door zijn drie zonen verder uitgebouwd en uiteindelijk vestigde de vader van Jan in 1973 zijn bedrijf in Asten-Heusden onder de naam Cogas. Jan startte in 1982 als medewerker bij Cogas om uiteindelijk, als 3e generatie Zantingh, in 2000 de leiding over te nemen van zijn vader. Medio 2020 heeft hij het stokje overgedragen aan Pascal Janzen en Maurice Kassenbouw – Ammerlaan Construction. De komende jaren blijf hij nog wel actief betrokken bij Cogas.

Hier nam Pascal ook het stokje over van de presentatie. Pascal is sinds 2011 mede-eigenaar bij Cogas. In de jaren die daarop volgden hebben Jan en Pascal flinke stappen gemaakt waaronder uitbreiding naar buitenlandactiviteiten. In 2015 werd een kantoor in Zuid Korea geopend. Cogas is ook voorloper op het gebied van daglichtloze teelt met dochteronderneming C-Grow. Sinds 2020 is Pascal samen met Michel La Crois van Maurice Kassenbouw – Ammerlaan Construction eigenaar van Cogas. Samen hebben ze de krachten gebundeld om in heel Europa totaalprojecten voor klanten te verzorgen.

De activiteiten van Cogas zijn onder te verdelen in vijf categorieën; 1)Water 2) Verwarming 3)Elektro- en klimaattechniek 4)Belichting en 5)Luchtbehandeling.

Na deze informatieve presentatie werd het tijd om het prachtige nieuwe pand eens verder te bekijken. De aanwezigen werden in 4 groepen verdeeld. Tijdens de rondleiding maakten we, naast het geweldige interieur van het nieuwe pand, kennis met diverse projecten van Cogas. Van de (digitale-) tekentafel, via diverse productieprocessen, tot uiteindelijk het kant en klaar product, zoals een mobiel ketelhuis en volautomatische substraatunits. Veel deelnemers waren verrast door de grootte van het pand, maar zeker ook door de goed georganiseerde logistieke stromen. Na de rondleiding was het tijd voor de netwerkborrel. Onder het genot van de nodige drankjes en goed verzorgde hapjes, werd tot in de late uurtjes bij gebuurt.

Ondernemen doe je samen

Agenda

14-06-2023

OVA Doe Dag

Inschrijven

12-07-2023

Zomeravondborrel

20-09-2023

Ondernemerscafé

25-10-2023

Bedrijfsbezoek

22-11-2023

Ondernemerscafé