Intro Voorzitter voor 28 januari sessie OVA

 Wat een jaar hebben we achter de rug! Een roller coaster waar we eigenlijk nog volop inzitten en die voorlopig nog wel een tijdje door zal gaan. De impact is natuurlijk enorm, zowel zakelijk als privé. Een hoewel er ook ondernemers zijn die goed en misschien wel beter draaien in deze periode, is het voor de grote meerderheid van onze leden geen fijne tijd. Alle creativiteit is nodig om aan gezondheidsprotocollen te voldoen en daarnaast ook nog een beetje omzet te draaien, zo dat al mogelijk is. Vooral onze collega’s in de horeca en de detailhandel plukken de zure vruchten van deze pandemie. En het einde is, volgens de mensen die daar verstand van hebben, voorlopig nog niet in zicht.

Voor de OVA was het qua activiteiten een mager jaar. Al vrij snel na de aftrap eind januari, ging de zaak op slot en moesten we al onze activiteiten opschorten tot nader orde. Voor een netwerkclub als de onze natuurlijk desastreus.
Wel hebben we ons verdienstelijk kunnen maken rond de actie Koop Lokaal Asten. Met grote snelheid hebben we deze actie ter ondersteuning van vooral onze detaillisten uitgerold, samen met Centrum Management Asten. En met succes; de posters zie ik nu nog hangen bij veel winkeliers en ik hoor van ondernemers dat het zeker geholpen heeft om de klanten weer naar het dorp te halen. Vooral na de eerste lockdown in maart april was dat echt nodig.
Daarnaast hebben we, wederom samen met Centrum Management Asten, een stempelactie opgezet. De winkels waren tot 15 december nog open en hebben mede dankzij de actie nog een redelijke omzet kunnen draaien in december.

Allemaal mooie resultaten, maar eigenlijk niet waar we toe op aard zijn als OVA. We hopen wat dat betreft dat we op niet al te lange termijn weer kunnen starten met onze activiteiten. De evenementencommissie staat te popelen om weer los te gaan met een ondernemerscafé nieuwe stijl, bedrijfsbezoeken en wat dies meer zij. Elkaar weer zien en spreken, live en niet vanachter een schermpje.

Tot die tijd is het afwachten en staan onze activiteiten on hold. Een bewuste keuze van evenementencommissie en bestuur. We hebben het uitgebreid gehad over digitale varianten, maar uiteindelijk toch besloten om daar niet mee aan de slag te gaan. Het netwerkelement, wat zo belangrijk is in onze vereniging, komt dan niet of nauwelijks aan bod en dat maakt het te onaantrekkelijk als alternatief.

Vanavond is wat dat betreft een uitzondering. We willen toch graag een aftrap doen en samen de hoop uitspreken dat we snel verlost zullen zijn van het virus en weer aan de slag kunnen. Als ondernemer, privé én als lid van de ondernemersvereniging.
We willen graag een beetje het gevoel oproepen van een ‘normale’ bijeenkomst van de OVA. Want die gaat behalve om de inhoud, vooral ook om gezelligheid. En al moet dat digitaal, we denken met deze online pubquiz deze aftrap toch in stijl af te sluiten.

Hierna volgt nog een kort overzicht m.b.t. de financiën van 2020 en daarna gaan we quizzen!

Mede namens werkgroep Evenementen en het bestuur wens ik jullie allemaal heel veel plezier en hopelijk snel live tot ziens!
Ondernemen doe je samen

Agenda

In verband met corona zijn alle activiteiten in 2020 bevroren.